© Rootsville.eu

Tomás Doncker (US)
tiltle: Wherever You Go
music: Blues
release date: 2020
label: True Groove Records
info artist: Tomás Doncker
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2020


Aalledaagse kan je deze blues man Tomás Soncker allezins noemen. Na zijn homage aan Howlin' Wolf" met "Moanin' At Midnight" is ook deze nieuwe "Wherever You Go" dat meteen je voorhoofd doet fronsen.

Tomás Doncker begon in het begin van de jaren tachtig in de binnenstad van 'No Wave' (New York), voordat hij internationaal ging touren en opnemen met de jazzpianist Masabumi Kikuchi (in Japan.) Vervolgens voltooide hij de productie en studiosessies met Boosty Collins, Yoko Ono en Grammy genomineerd Reggae vocale groep The Itals.

"Wherever You Go" werd opgenomen, hoe kan het ook anders, in volledige Coirona periode. Dit samen met de "Blue Ruin Band" toen ze genoodzaakt in quarentaine zaten tussen de VS en Europa. Het album telt acht nummers die zijn gebouwd op Doncker's diepe blueswortels en worden uitgevoerd het gamma van een traditionele Chicago-stijl over Gospel-verbogen Hill Country tot futuristisch en psychedelisch 21th century blues.

Het album is een mix van covers van Blind Willie Johnson en Skip James en eigen originals. Nummers als "Hard Time Killing Floor Blues" van Skip James krijgen door zijn eigentijdse blues een gans nieuw leven ingeblazen. Van de nood een deugd makend werd deze "Wherever You Go" dan toch nog een blues album, de Tomás Doncker way wel te verstaan.

tracks:

1. I’m Gonna Run To The City Of Refuge
2. Wherever Yo Go
3. Have Mercy Baby Please
4. Hard Time Killing Floor Blues
5. Change
6. Come Sunday
7. Drown In Blue
8. Door To The Dome